torsdag 29 maj 2008

Fish N Chips - enligt mig


Resept för 4 personer

Den här rätten är verkligen härlig. Passar lika bra för mingelkvällen som för finpicknicken.
Den är enkel att göra, kräver nästan ingen disk och brukar ofta generera en del glada miner hos gästerna när de väl fått knyttet i handen.


Råvaror du behöver:

Lax 400 gram
Vårsparris 8 st
Dill en liten knippe
Gräslök en liten knippe
Olivolja några skvätt
Wraps 4 st

Skiva tunna skivor av laxen (ca 5mm), har du problem med detta så knalla ner till din lokala sushibar och spana in hur man gör, eller fråga om han kan visa dig, men var inte rädd för att pröva dig fram.

Rör ihop en marinad med olivolja, lite salt, lite socker, ett drag med pepparkvarnen och en liten skvätt citron. Marinera laxen ca tio minuter.

Koka sparrisen och kyl den sen snabbt i isat vatten.


Varva Laxen och sparrisen med dill och gräslök i Wrap arken och knyt ihop med en dagstidning.



Smaklig måltid

Inga kommentarer: