söndag 18 maj 2008

Bocuse d'Or Europa, Nyhet för i år

Bilden är tagen av David Khabbazi när han besökte mig i stavanger för en inspirationsresa. Vi besökte då fiskodlingen där min tävlingslax odlas, men mer om det senare.



I år är det premiär för ytterliggare en Bocuse d'Or tävling. Bocuse d'Or Europa - ett Europamästerskap som avgörs i stavanger den 1-2 juli. Samtidigt har tävlingen ökat även utanför Europa med liknande uttagningstävlingar som sker i Mexico City och i Shanghai.

I Stavanger tävlar vi med lika råvaror som vi hade på de svenska uttagningarna, Lax och Lamm. Just nu är det mest ett minutiöst övande så att förberedelserna förhoppningsvis ska leda till guld. Det gäller att hitta råvarornas kärna och lyfta fram deras smaker till perfektion annars missar man hela grejjen. Jag ser det som att man som kock aldrig får nöja sig eller slå sig till ro. Man måste hela tiden söka dialog med råvarorna och försöka förstå dem på nytt utifrån deras egna förutsättningar och möjligheter. Råvarorna är våra viktigaste verktyg och vi får aldrig ta dem för givna eller förlora respekten inför dem.

Inga kommentarer: