onsdag 7 januari 2009

7 dagar till avfärd 20 dagar till drabbning



Äntligen är alla tillbaka efter julen så att man kan börja ringa träffa och testa saker igen. Denna Jul har varit den värsta julen på länge, allt man har velat göra har man fått skjuta på då ingen har funnits tillgänglig på kontoret.

Idag planerade vi våra upplagningar i Lyon inför tävlingen, de vi ska ha hos Regis Marcon på träningslägret. Henrik kommer även komma ner och testa maten samt coacha det sista inför d-day vilket känns jättebra, vi kommer vara hos Regis och vi kommer ha tre upplagningar så att vi verkligen kan få till det rätta knycket med de råvaror som finns att få tag på lokalt i Lyon.

Imorgon är också en upplagning ute på Menigos demokök i Årsta då kommer vi gå igenom alla de sista detaljerna vi kommer ha fotografer och AD hos oss som kommer gå igenom bildspråk och design på promotionsmaterialet och Mathias Dahlgren Henrik Norström och Paul Svensson kommer som vanligt vara här och provsmaka maten och komma med feedback på presentation och smak.

Det börjar kännas riktigt härligt nu. Bara att få representera Sverige i Bocuse d'Or är fantastiskt, men att veta att de 48 timmar tävlingen avgörs på kommer att vara så viktiga timmar i mitt liv då års förberedelser och månaders hårt slit äntligen ska få göra att vi kan mäta oss mot världens tuffaste kulinariska konkurrens.

Vilket leder till att en av oss 24 tävlande kockar kommer få lyfta guld bocusen - Bocuse d'Or - i skyn och bli en legend.

Det är något som bokstavligen kommer förändra mångas liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lykke til med konkurransen Jonas, jeg krysser alt jeg har for deg, klem fra ho Inger